ćevapi

Borba Titana – najbolji ćevapi u Podgorici

Ljude u Podgorici delim na dve grupe – one kojima su najbolji ćevapi u “Pod volat” i one koji ćevape isključivo jedu “Pod ploču” (moja vrsta). 🙂 Zbog ovih zaraćenih strana, odlučila sam da jednom za svagda stavim tačku na odgovor gde su najbolji ćevapi u Podgorici. Pošto ne mogu da zamislim ćevape bez pomfrita, na oba mesta obavezno ga dodatno naručim (koji nije deo standardne porcije ćevapa). (U ovaj duel ulazim nepristrasno i potpuno objektivno). Pa, da počnemo…

Pod volat – Na Trip Advisoru je rangiran kao najbolji restoran u Podgorici. Nalazi se u Staroj varoši, neposredno pored Sahat kule i predstavlja kultno mesto u Podgorici. Izgled restorana je odličan, ali je skoro uvek prevelika gužva, a hrana i piće se čekaju prilično dugo (preko 30 min). Ćevapi su dobri, specifičnog ukusa, ali za mene nisu dovoljno pečeni (čak kad ih i tražite jače pečene). Imam utisak da su vremenom ćevapi postali sve manji i manji. Što se pomfrita tiče, i dalje ga prave od domaćeg krompira (ručno ga režu), ali meni je premastan.

Pod ploču – Pravo ime restorana je “NIIN” ali ga lokalci isključivo zovu “Pod pločom”, ili po “cikotićki – “Pod ploču”. 🙂 Nalazi se pored puta Podgorica-Nikšić (na izlazu iz Podgorice), i da ne znate da je u pitanju restoran verovatno nikada u životu ne biste svratili. Izuzetno je rustičnog izgleda (recimo SFRJ, ala “Otac na službenom putu”), ali vrlo čist, a razmak između stolova je dovoljno veliki da možete da ogovarate i ljude koji sede za stolom pored vas. 😉 Osoblje je ljubazno, a hranu dobijete za tili čas. Ćevapi su vrhunski, dugački i dobro pečeni. Pomfrit koji sam naručila je bio pravi DOMAĆI POMFRIT (a ne zaledjeno s*anje iz kese). Jedina mana restorana je što NE radi nedeljom. 🙁

ćevapi

Presuda:

 • Lokacija: Pod volat
 • Ambijent: Pod volat
 • Usluga: Pod ploču
 • Ćevapi: Pod ploču
 • Pomfrit: Pod ploču
 • Cena: skoro iste

I ubedljivu pobedu odnosi restoran Pod ploču.

Prijatno! A ako vi imate neko vaše omiljeno mesto gde bih trebalo da probam ćevape, javite! 🙂

Savet profesionalca: Ako volite kajmak, ćevapi u kajmaku su još bolji od običnih. Oba mesta imaju odlične salate (moj predlog je salata od paradajza i sira). 🙂

Napomena: Sadržaj ovog blog posta predstavlja isključivo moje lične stavove i ni na koji način nije sponzorisan od strane pomenutih brendova i kompanija.

11 thoughts on “Borba Titana – najbolji ćevapi u Podgorici”

 1. Kako ga objektivno ocijeni ne mogu vjerovat… Ta 2 restorana prave cevape od razlicitih vrsta mesa – takod a ne mogu nikada biti slicni.
  Najbolji cevapi u PG su kuci kad se naprave

    1. Garantujemo da je nase meso svjeze i najboljeg kvaliteta, a imamo i visoke standarde kada je higijena u pitanju i dosta stvari se mijenja na bolje. Kako bismo vas uvjerili da je stvarno tako spremni smo da vam ponudimo besplatnu veceru u nasem restoranu za dvije osobe.

     Meho Nuhodzic,
     Kristal social media manager

     1. Yoj je postavio potpuno nerealan komentar a vi mu odmah nudite besplatan ručak? a nama stalnim gostima ni čašu vina..moj Meho, ne pali se odmah na takve komentare..Ja, kao stalni gost imam veliku primjedbu na sasvim nešto drugo : prvo, dajte malo stiješnjene šunke u one popeke a ne onoliko sira, ono je previse..i drugo, malo renovirajte, poboljšajte ambijent, sve drugo vam je odlično!

 2. Под волат сам јео ћевапе, Под плочу нисам – чим пробам, јављам комплет мишљење 🙂 Ови ме Под волат нису импресионирали, иако не могу да кажем да су лоши.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.