Gde probati “flautas”?

Iako nisam ljubitelj stranih kuhinja (posebno ne onih koje u sve trpaju svakakve začine), kad se otvorio prvi Tex-Mex restoran u Podgorici, okuražila sam se da pođem i probam.

Restoran se nalazi iza Ekonomskog fakulteta, u novoj zgradi Zetagradnje. Kada sam ušla pomislila sam da ako je hrana makar upola dobra kao enterijer, zadovoljiće i najveće gurmane.

Usluga je odlilčna, konobari su voljni da preporuče/posavetuju i upoznati su sa ponudom. Sva jela meksičke kuhinje su dostupna i pored svakog stoji pojašnjenje od čega je napravljeno, kao i nivo začinjenosti. Restoran je prilično predusetljiv i što se tiče izmena u određenim jelima.

Pošto sam burito probala prethodnog puta (o tome uskoro možete čitati na blogu), odlučila sam da “eksperimentišem”, za promenu, (svako ko me poznaje zna da je nivo mog eksperimentisanja s hranom jednak “dodajte mi maslinu” ili “stavite slobodno više pavlake”).

Najprimamljivije mi su mi zvučale “flautas” (dve pohovane tortilje punjene po izboru), a ja sam se odlučila za onu punjenu fetom i piletinom uz koje dobijete začinjenu pavlaku i salsu.

Flautas su nešto najsličnije našim pohovnim palačinkama, tope se u ustima, hrskave su taman koliko treba da ne bi bile tvrde. Jedina zamerka je da ako ne stavite i pavlake i salse na flautas onda je, makar za mene, previše suva. Ovo jelo, naravno, nije ljuto uopšte, ali Lazar je bio i više nego zadovoljan pikantnom hranom.

Hrana je zadovoljavajuća, porcije su dovoljne za jednu osobu, ambijent i usluga su odlični, a cene pristupačne, ako želite da probate nešto novo pravac Marquez.

Napomena: Sadržaj ovog blog posta predstavlja isključivo moje lične stavove i ni na koji način nije sponzorisan od strane pomenutih brendova i kompanija.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.