Tanjir za dvoje koji morate probati!

Ako vas put nekada nanese u Mojkovac, produžite magistralom prema Žabljaku kako bi se najeli kao nikada u životu! 🙂 Hotel Serdar je novootvoreni hotel koji se nalazi na svega 2km od Mojkovca, a ima najbolju kuhinju u tom delu Crne Gore. Ambijent je moderan, a najdraži deo mi je ogromna staklena terasa koja ima pogled na šumu – možda uvek zamišljam kako pada sneg, a ja jedem toplu čokoladu i zamišljenog pogleda gledam u daljinu. 😉 Moj apsolutni favorit u ovom hotelu, što se hrane tiče, je “Serdar tanjir za dvoje”.

Tanjir za dvoje je ustvari OGROMNA porcija mešanog mesa, od koje četvoro može da se najede i još da ostane mesa (ako vam je želudac normalne veličine) :). Sastoji se od ćevapa, pilećeg filea, ražnjića od svinjskog mesa, bele vešalice, Karađorđeve šnicle, svinjskog pršuta, sira, kajmaka, pomfrita i domaće slaninice (da li vam je već krenula voda na usta?). Ćevapi su perfektni (bolje sam jela jedino “Pod Pločom”), Karađorđeva je puna kajmaka i pohovana je taman koliko treba, a bolji kajmak i pršut odavno nisam probala. Mislim da je problem naći nešto na ovom “tanjiru za dvoje” što ne biste probali, ali srećom, od svih vrsta mesa ima po nekoliko komada pa za svakoga ima dovoljno. Pomfrit nije zamrznuti, nego je pravi domaći. A ja bih volela da je bila i po neka kobasica. Dakle, da pođete do Mojkovca samo zbog ovog spektakla, nećete pogrešiti. 🙂 Sve ovo možete dobiti za cenu koja je “skoro pa džabe”.

Serdar tanjir za dvoje

Savet profesionalca: Nemojte da se prejedete od ovog spektakla, već ostavite malo prostora za “nešto slatko”, odnosno VRHUNSKI čokoladni sufle. Od kada se zatvorio restoran “Dali” u Podgorici, suffle ne jedem nigde, jer ili ne valja ništa, ili, pod sufleom pokušaju da ti uvale lava kolač (I NE, TO NIJE ISTO!). U Serdaru možete probati “sufle koji ima ukus kao u Dalija” (ako ne i bolji – jer je veći) 😉 za više nego pristojnu cenu. Uz suffle dobijete odličan sladoled od vanile. A kada se ovako najedete, ne preostaje vam ništa drugo nego da iznajmite sobu u hotelu Serdar i odspavate jednu turu posle ručka. Prijatno! 🙂

Čokoladni sufle iz Hotela Serdar

Napomena: Sadržaj ovog blog posta predstavlja isključivo moje lične stavove i ni na koji način nije sponzorisan od strane pomenutih brendova i kompanija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.