Najsavršenije slane palačinke u poznatom univerzumu

Znam da ste previše puta čuli (posebno od mene), da je nešto “najjače u poznatom uiverzumu”, ali, ove slane palačinke su stvarno najjače u poznatom univerzumu već tri godine. Dakle, nema boljih. 🙂

Pre svega dobijete tanjir, fini beli, od perfektnog porcelana… Smučilo mi se više od daski za rezanje, lonaca i šerpi, pločica iz KIPSa i ostalih hipsterskih fazona! LJUDI ‘OĆU TANJIR, ‘oću iz tanjira da jedem, da imam pribor i pravi porcelanski tanjir i da uživam u hrani. Elem, pravi tanjir, i na njemu dve savršene zlatno-braon pohovane palačinke. To je onaj osećaj kada zagrizete i osetite ukus savršene hrskavosti i taman koliko treba istopljenog sira. Onaj puni, pravi ukus pohovane palačinke. A kada na sve to dodate perfektan tartar sos (ne ona vodnjava, “wanna be” tartar sos varijanta, nego ručno seckani kiseli krastavci, dovoljno krupno da im osetite ukus, a opet dovoljno sitno da ne morate da žvaćete), onda dobijete NAJSAVRŠENIJE SLANE PALAČINKE U POZNATOM UNIVERZUMU. Porcija je toliko velika da ni ja, kad sam baš gladna, ne mogu da je pojedem čitavu! Dakle, nađite druga sa kojim ćete podeliti ovaj perfektan obrok, i javite utiske! 😉

Ove palačinke možete (morate!) da probate u piceriji Recoleta u Tivtu (Trg Magnolija). Hrana je odlična, porcije ogromne, a cene prihvatljive.

Savjet profesionalca: Pri naručivanju slanih palačinki, savetujem izgovaranje rečenice: “Sa više tartar sosa”. 😉

Prijatno!

Napomena: Sadržaj ovog blog posta predstavlja isključivo moje lične stavove i ni na koji način nije sponzorisan od strane pomenutih brendova i kompanija.

3 thoughts on “Najsavršenije slane palačinke u poznatom univerzumu”

  1. Potpisujem da Recoleta ima odličnu hranu i vrlo ljubazno osoblje ! Od pice, preko pašte do slanih i slatkih palačinki , nikada nisam napravila pogrešan izbor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.