Otkrovenje: broš kolač

Uvek sam se žalila kako u Podgorici ne postoji pravi restoran. Ono svečano mesto na koje ideš kada imaš nešto da proslaviš ili je neki bitan datum, ili jednostavno želiš sebe da počastiš fenomenalnom hranom. Kod nas su “restorani” i kafići, i lounge barovi i poslastičarnice, ili što bi čuvena “YouTube zvezda” rekla: “AAAAAA, SVEEEE”. Pre par dana imala sam priliku da prvi put pođem u Restoran Porto, u Podgorici, koji je otvoren ove godine i mogu vam reći da Podgorica napokon ima restoran!

Ambijent je sjajan, a reći da je osoblje uslužno bi bio totalni understatment. Hrana je preukusna, a porcije su ogromne. Cene nisu ni malo naivne, ali za dobre stvari uvek treba izdvojiti novca. Ovoga puta neću pisati o glavnom jelu, već o fenomenalnom desertu koji sam probala.

Kolač se zove “broš” i mogu reći da posle ovih nepečenih, gluten free, “kremastih” kolača predstavlja pravo osveženje. Iako mu je naziv prilično “oštar” i krut, istina je da je ovaj kolač magija ukusa koji se smenjuju u vašim ustima. Dok ga jedete zamišljate da ste na nekom salašu u Vojvodini, dok vatrica pucketa, a baba vam greje toplo mleko. 🙂 Osnova od prhkog testa (taman dovoljno pečenog), sa kremom od vanile, oraha i kreme od jabuka sa dodatkom cimeta. Sve to je preliveno domaćom vrućom karamelom, a na vrhu je sladoled od vanile. Rapsodija rasplesanih ukusa koja vam miluje nepca svakim novim zalogajem… Svaki put osetite ukus nečeg novog. Prosto savršeno. 🙂

Savet profesionalca: Ako niste posetili Restoran Porto, moj predlog je da to uradite što pre. Pa makar samo da popijete kafu i okusite ovo savršenstvo napravljeno od prhkog testa i jabuka.

Napomena: Sadržaj ovog blog posta predstavlja isključivo moje lične stavove i ni na koji način nije sponzorisan od strane pomenutih brendova i kompanija.

2 thoughts on “Otkrovenje: broš kolač”

 1. Sa velikom žalom čitamo Vaš komentar o nepostojanju pravih restorana u Podgorici.

  Kako bi odagnali takve zablude, pozivamo Vas u tradicionalno toplu atmosferu restorana Kristal. Naš ambijent ukrašen umjetninama, već decenijama pruža kompletno iskustvo za ručavanje. Očekujemo Vašu posjetu i posebno za tu priliku, pripremamo baklavu.

  Srdačno,
  Mersida Nuhodžić
  VD Kristal social media manager

  1. Poštovana Mersida,

   Hvala Vam na pozivu i što redovno pratite blog!

   Smatram da Kristal nije restoran već institucija Podgorice i Titograda!

   Vaš sam redovni gost, kao i svi moji prijatelji! Pozdravite Miladina puno!

   A ipak bih za dezert izabrala Vaše prave domaće palačinke sa šećerom 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.