PRONAĐENA: Odlična pizza u Podgorici

Već mnogo dugo tragam za odličnom pizzom u Podgorici. Većina izjelica koje sam pitala, nema omiljenu pizzu (ni blizu omiljenoj), a pošto me dosta ljudi pitalo za savet, odlučila sam da se bacim u potragu. Kada sam čula da se otvorio PizzaBar u Podgorici bila sam više nego srećna, i nisam mogla da dočekam da probam njihovu pizzu. Poučena iskustvom podgoričkih pizzerija nisam očekivala previše. A onda sam se i više nego prijatno iznenadila i odlučila da mi “vegetarijana” iz Pepea više nije najdraža pizza! 🙂

Kada sam ušla u PizzaBar prijatno sam se iznenadila – takav lokal u Bloku 9 nisam očekivala. Svi znamo kakvi su (uglavnom) lokali po Bloku – stari, zadimljeni, sa iscepanim foteljama i uglavnom nema ništa da se jede). 🙂 Lokal je moderno opremljen, muzika je više nego prijatna, a atmosfera je domaćinska. Konobari su super ljubazni, a usluga brza (nećete umreti od gladi dok budete čekali hranu). Odlučila sam da probam tri različite vrste pizze i tek onda donesem krajnji sud – nnaručila sam kaprićozu, pizzu sa četri vrste sira i “PizzaBar pizzu”.

Uh, odakle da počnem… 🙂 Testo je vazdušasto i mekano, hrskavo taman koliko treba i odgovorno tvrdim da niko u Podgorici nema bolje testo za pizzu. Kaprićoza je odlična, ali ja sam je iskulirala radi pizze sa četri vrste sira (koja nije sačinjena od tri vrste trapista i malo pavlake, već stvarno od četri vrste PRAVOG sira), a onda sam prešla na PizzaBar pizzu (u daljem tekstu “crnu pizzu”). Testo nije pravljeno od nikakvih egzotičnih žitarica, heljdinog brašna i ostalih gluposti, već od pravog belog brašna – samo što se dodaje “tajni” sastojak da bi testo “pocrnelo”. Ukus “crnog” testa je fenomenalan – kao onaj poslednji, najhrskaviji, deo testa od pizze na kome nema nadeva. Nadev za crnu pizzu čine: rukola, pečenica, mocarela, parmezan, čeri paradajz i šampinjoni – dakle magija ukusa. Kada sam probala crnu pizzu odrekla sam se i kaprićoze i pizze s četri vrste sira i prigrlila onu dasku kao da mi je poslednja pizza u životu (malo je reći da sam izgledala kao Sméagol u pećini sa svojim prstenom). 🙂 Mala pizza je sasvim dovoljna za jednu gladnu osobu, a cene i više nego pristupačne.

Savjet profesionalca: Uz ovako sjajnu pizzu potrebna vam je samo još Coca-Cola sa ledom i limunom. A jedna ptičica mi je šapnula da PizzaBar uskoro otvara lokal u City kvartu, kao i da počinju sa dostavom! 🙂

Napomena: Sadržaj ovog blog posta predstavlja isključivo moje lične stavove i ni na koji način nije sponzorisan od strane pomenutih brendova i kompanija.

3 thoughts on “PRONAĐENA: Odlična pizza u Podgorici”

  1. “…heljdinog brašna i ostalih gluposti…” Devojko, zasto direktno vredjas ljude koji se hrane heljdom i zdravom ishranom? To sto ti jedes belo psenicno brasno ne daje ti za pravo da ostalu hranu nazivas glupostima. Obrazuj se malo pa prouci da li je heljdino brasno ili psenicno brasno glupost.

    1. Poštovana gospodjo Ljiljana,

      Hvala Vam na komentaru. Sve što je navedeno na mom blogu predstavlja moje subjektivno mišljenje i rezultat je mojih preferencija. 🙂 Ni u jednom momentu nisam napisala da su ljudi koji jedu nešto glupi. Nisam tvrdila da je “ovo moje” zdravije, bolje i kvalitetnije. Jednostavno, samo da se MENI više sviđa. 🙂 Još jednom, hvala na pratite moj blog.

  2. Ko jos jede picu jer je zdrava, pa bilo sa heljdinim ili bilo kojim drugim brasnom lol. Mozda ona sto se tijesto pravi od kaliflora i samo povrce gore 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.