Sveto trojstvo čokoladne torte u Podgorici

Smatram da na svetu ne postoji osoba koja ne voli čokoladnu tortu (a ako postoji, onda ne želim da je upoznam!), i da ne postoji toliko loš dan koji se ne može popraviti parčetom kremaste čokoladne torte. Očekuje nas zima, pa će nam često biti potrebno nešto da popravimo raspoloženje u hladnim i kišnim danima pred nama. Odlučila sam da vam olakašam život i da vam predložim gde u Podgorici možete da probate vrhunske čokoladne torte. 🙂

  1. Torta sa ŠEST vrsta čokolade – Ovu magiju kremaste čokolade možete probati u Bahusu. Tri različita čokoladna fila preko biskvit kore, nikad ne mogu da budu da budu greška, ali je ovaj put premašilo i moja očekivanja (što svi znamo da je vrlo teško). Ukus bih uporedila sa Toffifee pralinama, ali je bolji i od toga. 😉 Tako da jaknu u ruke i trk u Bahus.

    Torta sa šest vrsta čokolade
  2.  Čokoladna torta sa bananom – Parče torte koje ni Lazar, a ni ja, nismo pojeli do kraja (verovali ili ne). Kada je Lazar probao čokoladnu tortu sa bananom iz restorana Anovi, isto popodne me je odvukao da je probam, jer je, citiraću – “spektakl”. 🙂 Prilično sam sigurna da u filu torte ima preko tri vrste čokolade, a kora je pečena i debela (kao što su bake nekada pravile), a na vrhu svega toga dobijete flambiranu bananu prelivenu čokoladom.

    Čokoladna torta sa bananom
  3. Torta sa orasima – Ovakvu vam ni baba nije pravila! 🙂 OK, ova torta je bila apsolutno iznenađenje u svakom smislu, i sve sam smorila pričom o “babinoj” torti iz Bahusa. Dve kore su PEČENE i nema traga margarinu. Između je čokoladni fil sa komadićima oraha, a povrh svega toga su mleveni orasi. Ukus je prave domaće torte, koje su vam bake i mame pravile 2000. godine, sa pet kila oraha. Mogućnost greške sa ovom tortom ne postoji! (Sliku nažalost ne posedujem jer su je svaki put pojeli pre nego što sam stigla da je slikam.)

Prijatno svim ljubiteljima čokolade i javite utiske! 🙂

Savet profesionalca: Uz svaku od ovih torti predlažem isključivo konzumiranje vode, jer verujte mi, ta količina slatkog ne ide ni uz šta drugo, sem možda uz mleko koje nažalost ne služe ni u jednom od restorana (probala sam da ga naručim ili izmolim i nije upalilo).

Napomena: Sadržaj ovog blog posta predstavlja isključivo moje lične stavove i ni na koji način nije sponzorisan od strane pomenutih brendova i kompanija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.