The Blind Pig

Već neke dve godine, u Podgorici možete na više različitih lokacija da probate dobre nemačke kobasice. Prvih par meseci nemamo zamerki ni na kvalitet ni na cene, a onda se pokvari kvalitet, a cena ode u nebesa. Nedavno se otvorilo novo mesto sa kobasicama – The Blind Pig, a iz više različitih izvora (čije mišljenje o hrani cenim), sam čula da su odlični.

The Blind Pig se nalazi u City kvartu i na moju veliku žalost nema baštu. Enterijer je sladak (sa najslađim prasećim stopicama po podu), osoblje je ljubazno, cene su OK, a meni zanimljiv. Mi smo probali kobasice sa sirom i pileći hamburger. Iako su nam rekli da kobasice sa sirom nisu ljute (i iako sam zapretila da ću da umrem ako su makar malo ljute), bile su ljute, ali srećom ne previše. Ali, ako ne trpite ljutu hranu (ili je vaš želudac ne trpi), onda ovo nisu kobasice za vas. Kobasice su preukusne (iako ljutkaste), i pune su odličnog sira, a pečene taman koliko treba. Uz kobasice dobijete sos na bazi majoneza koji je skoz kul i pomfrit. Porcija nije prevelika, ali je za jednu osobu sasvim OK.

Pileći burger je najbolji koji sam ikada pojela u Podgorici. Hrskav, sa velikim komadom odlično pohovane piletine. Lepinja je sveža i ukusna, zelene salate ima dovoljno i sveža je, a sos koji se nalazi u burgeru čini ga dovoljno sočnim. Uz burger dobijete dovoljno pomfrita (ni blizu kao uz kobasice), isti sos na bazi majoneza i malo kečapa. Pomfrit je skroz OK – nikakav spektakl, ali je ukusan. Mene su kupili ovim pilećim burgerom, a moji standardi za burgere su nakon Brisela, značajno porasli! 😉

The Blind Pig ima veliki izbor kobasica, od kojih je većina ljuta, pa ih zato nismo probali, ali ako vi imate neki favorit obavezno nam javite! Nadam se da će i vama hrana biti dovoljno ukusna da im oprostimo drvene daske na kojima poslužuju hranu! 😉

P.S obavezno obratite pažnju na tekst koji se nalazi na podmetaču za hranu, jer je super zanimljiv, i svašta novo možete da naučite.

Napomena: Sadržaj ovog blog posta predstavlja isključivo moje lične stavove i ni na koji način nije sponzorisan od strane pomenutih brendova i kompanija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.