Tri spektakla koja Beograd ima da ponudi :)

I dok ste vi mislili da ja zabušavam, ja sam se prežderavala daleko od očiju javnosti i spremala za vas ovaj spektakl od blog posta. 🙂 Prethodnu sedmicu sam provela u Beogradu, gde sam isprobala sve “instagramisane” i “neinstagramisane” restorane i za vas odabrala tri spektakla koja ne smete da propustite ako vas put nanese u glavni grad Srbije. Pa da počnemo… 🙂

1. Metarska pizza u Cuocu – Pre svega, metarska pizza je najbolja fora u poznatom univerzumu. Dakle možete sami da izaberete koje tri vrste pizze ćete da stavite na testo dužine 1m. Zavisi šta ko voli (i da li vam je ekipa tolerantna na laktozu – moja nije bila, pa nisam mogla previše da eksperimentišem, da noć ne bih provela u hitnoj), ali Cuoco ima odliču i raznovrsnu ponudu pizza. Moj apsolutni favorit je Capra – pizza sa kozijim sirom, belim lukom i pančetom. Ukus je vrlo specifičan – oštar, zbog kombinacije kozijeg sira i belog luka, a kad na sve to dodate pečenu pančetu dobijete, što bi konobar rekao, vrlo “jaku” pizzu. Cene su i više nego pristupačne (kod nas ne biste mogli porodničnu za te pare da pojedete), osoblje profesionalno, a atmosfera više nego prijatna. Jedini problem je što je uvek gužva, pa je moj predlog je da svoje mesto rezervišete unapred.

Savet profesionalca: Cuoco takođe ima odlične potaže i paste – preporučujem potaž od pečuraka. Prijatno! 🙂

metarska pizza

2. Sladoled u Poslastičarnici – Ako pitate ljude u Beogradu gde jedu sladoled, dva glavna mesta su Moritz Ice i Crna Ovca, ali ja za vas otkrivam skriveno blago sladoleda – Poslastičarnicu. U okviru prodavnice je “laboratorija” za sladolede gde možete posmatrati kako se sladoledi koje jedete prave na licu mesta. Sam vlasnik kaže da voli da se sakrije ispred radnje i da gleda izraze lica ljudi koji ovde dođu i probaju sladoled (ja sam, konkretno vrištala od sreće i tražila da probam svaki ukus koji imaju). Što se tiče ukusa, vrlo su različiti tako da možete birati između onih tipičnih (nikad bolju čokoladu nećete probati, čak ni u Rimu), do onih netipičnih, kao što su bundeva, drenjina ili dunja. Po mom mišljenju ultimativni pobednik je sladoled od kruške, koji ima ukus kao najslađa kruška iz bakine bašte, sveže oprana “česmovačom”. Toliko je dobar da ću početi da se kunem u njega. Osoblje je super ljubazno – spremni su da trpe sva maltretiranja i želje za degustacijom sladoleda. A, ako je tu, obavezno tražite da porazgovarate sa vlasnikom. 🙂

Savet profesionalca: Ako ste ljubitelj pistaća, sladoled od pistaća ima ukus čuvene kreme od pistaća sa Sicilije! 🙂

3. Krofne iz Slatkoteke – Mislim da je ovo “najinstagramisanija” hrana u prethodna tri meseca na balkanskom internet nebu! 🙂 Moram priznati da sam u početku bila vrlo skeptična. Mislila sam da je u pitanju samo fotogenična hrana za Instagram koja u stvarnosti nije uopšte jestiva, ali prevarila sam se i to kako. U Slatkoteci možete naći genijalne vazdušaste krofne sa još genijalnijim i maštovitijim glazurama (ako ste nekad maštali da jedete roze “Homer” rofne, ovo je mesto za vas). Bela Kinder krofna je najprodavanija (toliko da su ljudi spremni da čekaju i po 20 minuta da dođu do svoje krofne), ali moji favoriti su krofna sa jagodom i belom čokoladom i Rafaelo. Cene su iznenađujuće pristupačne, usluga odlična, a krofne preukusneeeee. 🙂 Moja jedina zamerka je što krofne nisu punjene, već samo prelivene, ali nekima bi možda to bilo previše slatkog.

Savet profesionalca: U Slatkoteci pored krofni možete kupiti čokoladno mleko i vanila šejk (ili kafu ako više volite), što je po meni odlična ideja! Jer krofne same po sebi nisu dovoljne bez nekog mlečnog napitka! Sam objekat je veoma mali, ali se u blizini nalazi park u kojem možete podjednako uživati u krofnama i prirodi. Prijatno 😉

P.S. Izvinjavam se zbog polu pojedene krofne na slici, ali nisam mogla da se obuzdam 😉

Napomena: Sadržaj ovog blog posta predstavlja isključivo moje lične stavove i ni na koji način nije sponzorisan od strane pomenutih brendova i kompanija.

1 thought on “Tri spektakla koja Beograd ima da ponudi :)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.